Προσπάθεια Εκφοβισμού



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ

Σάββατο, 13 Δεκέμβρη 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 11ης Δεκέμβρη έγινε κάτω από το βαρύ κλίμα των γεγονότων που αφορούν το ΠΙΙΕΤ. Παρουσία πολλών πολιτών που είχαν έρθει για το σημαντικό αυτό θέμα.

Το Κοινό Τηνίων ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος διαμαρτυρίας που έφερε η πλειοψηφία για την απαράδεκτη τοποθέτηση της ΔΙΣ στην συμμετοχή των Καθολικών στις διαμαρτυρίες για το Ίδρυμα.


Η Δημοτική μας σύμβουλος Κ. Μαρούλα Αλβέρτη, πληροφόρησε το σώμα, ότι, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, 11ης Δεκέμβρη, στο λιμάνι, πολίτες που βρισκόταν εκεί, χωρίς να δημιουργήσουν κανένα απολύτως πρόβλημα, δέχτηκαν, από τη μεριά του λιμενικού, έλεγχο για ένα τυλιγμένο πανό (το οποίο σημειωτέον δεν είχε αναρτηθεί). Ζητήθηκε εξακρίβωση στοιχείων αυτού που το κράταγε και προσήγαγαν στο λιμεναρχείο άτομο το οποίο κατέγραφε με κάμερα το γεγονός. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θεωρούμε ότι γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού, το καταγγέλλουμε και ζητάμε να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο και να το καταδικάσει», πράγμα που ομόφωνα έγινε δεκτό, και αποκάλυψε στους δημοτικούς συμβούλους τι έγραφε το πανό:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ
ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Για το άλλο μεγάλο θέμα των σκουπιδιών, εν μέσω των γνωστών πλέον αντιπαραθέσεων των δύο πλευρών για το ποιος φταίει περισσότερο για το χάλι μας και με αφορμή την επιστολή του συλλόγου των Αγαπιανών, ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα για τις προθέσεις της πλειοψηφίας σχετικά με την ανακύκλωση που ως γνωστόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΥ που πρόκειται να δημιουργηθεί, αλλά και για τα προβλήματα της λειτουργίας του δεματοποιητή και ρώτησε αν πράγματι τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι της λειτουργίας του.

Στα θέματα τις ημερήσιας διάταξης τώρα, για το θέμα της «Πίστωσης για προμήθεια εντύπων τουριστικής προβολής» ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τον αριθμό των τεμαχίων, το ακριβές κόστος, το περιεχόμενο των φυλλαδίων, για το ποιος θα ετοιμάσει τη μακέτα, που θα εκτυπωθούν, πως θα διακινηθούν κ.λ.π. Μας απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος ότι αυτή τη φορά δεν υπήρχε χρόνος, αλλά μας διαβεβαίωσε ότι από την επόμενη φορά θα έχουμε έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση. Το δεχθήκαμε και ψηφίσαμε θετικά.

Εγκρίναμε τον κανονισμό του Νομικού Προσώπου με την σημείωση να δοθεί βάρος για την ενίσχυση του παιδικού σταθμού.

Στον ορισμό μελών της τουριστικής επιτροπής φαίνεται ότι εκπληρώνονται προεκλογικές επιταγές τόσο σε επίπεδο ατόμων όσο και σε επίπεδο ομάδων. Χωρίς να γίνει δεκτή καμιά πρόταση από την αντιπολίτευση.

Για τον ορισμό μελών του Ν.Π.Δ.Δ «Πολιτιστικό κέντρο Πανόρμου Τήνου, Γιαννούλης Χαλεπάς» η κυρία Αλβέρτη είπε: “Θεωρούμε ότι ο πολιτισμός πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή του τόπου μας. Η δημοτική μας κίνηση προεκλογικά δήλωσε “Ο Δήμος οφείλει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες για την στήριξη του πολιτισμού. Ως όχημα γι αυτήν την προσπάθεια δεν μπορεί να είναι άλλο από το “Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου Γιανούλης Χαλεπάς”. Το υποβαθμισμένο σήμερα αυτοτελές νομικό πρόσωπο του δήμου, “Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου Γιανούλης Χαλεπάς” να αναβαθμιστεί και να καταστεί το κέντρο πολιτισμού για όλο το δήμο. Με έδρα την ιστορική κοινότητα του Πανόρμου – Πύργου να γίνει το κέντρο του πολιτισμού για τον δήμο, για την Τήνο και γιατί όχι να αποκτήσει πανελλήνια λάμψη. Χαιρόμαστε που δηλώσατε ότι θα είναι ο δήμαρχος πρόεδρος και προτείνουμε να είναι στο συμβούλιο και οι άλλοι δυο επικεφαλής.”

Συμφώνησε με κάποιες από τις επιλογές για τους πολίτες και πρότεινε την συμμετοχή της κας Ευαγγελίας Φιλιππότη γλύπτριας- κεραμίστριας και του κ Αλβέρτη Θωμά διακεκριμένου μουσικού (τζαζίστα). Όμως, και εδώ όπως και στην τουριστική επιτροπή, η συμπολίτευση δεν έλαβε υπ όψιν καμιά από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για τους πολίτες που απαρτίζουν το νέο ΔΣ. Από τα 13 μέλη του ΔΣ όρισε τα 11 και ζήτησε από την αντιπολίτευση να ορίσει, όπως προέβλεπε το καταστατικό, τους άλλους δύο αιρετούς. Ήταν προσχηματική η πρόταση για να συμπεριληφθεί η δημοτική μας σύμβουλος χωρίς να διαταραχθεί ο συσχετισμός 11-2, αλλά θα αφήνονταν στην ευχέρεια της πλευράς Κροντηρά. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Αν ήθελαν πράγματι, την συμμετοχή του Κοινού Τηνίων, θα μπορούσαν να παραιτηθούν από μία από τις τρεις θέσεις για τους αιρετούς χωρίς να αλλάζουν ουσιαστικά οι συσχετισμοί ή ακόμα να λάβουν υπ’ όψιν τις προτάσεις για τους πολίτες που καταθέσαμε.

Στην γνωμοδότηση για το καθεστώς του Λιμενικού Ταμείου τοποθετηθήκαμε ως εξής: «Έχουμε γίνει μάρτυρες τα τελευταία χρόνια του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, τόσο σε υποδομές όσο και σε υπηρεσίες από τη συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Μια τέτοια προσπάθεια γίνεται και τώρα με την πρόθεση του υπουργού Ναυτιλίας να ενοποιήσει όλα τα λιμενικά ταμεία σε μια Α.Ε με σκοπό την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ για να παραχωρήσει την εκμετάλλευση τους σε ιδιώτες. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε προσπάθεια παραχώρησης υποδομών και υπηρεσιών, γι’ αυτό ζητάμε να παραμείνουν τα λιμενικά ταμεία ως έχουν.»

Για το τεχνικό πρόγραμμα, ψηφίσαμε παρόν γιατί δεν προλάβαμε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το πώς συντάσσεται αυτό και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες με την ιεράρχηση τους. Τονίσαμε όμως ότι από την παρουσία μας σε κάποια τοπικά συμβούλια, διαπιστώσαμε ότι οι προτάσεις για το πρόγραμμα γίνονται από τα τοπικά συμβούλια χωρίς συνήθως να έχει προηγηθεί συνέλευση των κατοίκων, πράγμα που η κίνηση μας θεωρεί απολύτως απαραίτητο.
Share on Google Plus

0 Σχόλια: