17 Νοέμβρη 2014


17 Νοέμβρη 2014,


στην Ελλάδα του μνημονίου και της ακροδεξιάς καλούμαστε να γιορτάσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να παραβρεθούμε στην επιμνημόσυνη δέηση για την μνήμη των νεκρών.


41 χρόνια μετά τα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων, οι μέρες βάφονται ξανά με αίμα φοιτητών. Η βίαιη καταστολή από την αστυνομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πρυτάνεις καλούν τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας αποκαλεί τους φοιτητές "θρασίμια" και υπόσχεται πανεπιστήμια με δυνάμεις περιφρούρησης.



Είναι αλήθεια ότι η εξέγερση του πολυτεχνείου έγινε από μερικές χιλιάδες ανθρώπους. Ήταν λοιπόν οι υπόλοιποι πολίτες της τότε Ελλάδας φιλοχουντικοί; Φυσικά και όχι. Ήταν όμως αδρανείς στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Ακριβώς όπως και τώρα. Η κυβέρνηση των υμνητών της χούντας και των συνομιλητών των ναζί, μας κρατά φοβισμένους, ενώ όσοι καταφέρνουν να σπάσουν τον φόβο και να βρεθούν στον δρόμο αντιμετωπίζουν την ωμή βία της αστυνομίας.



Δεν θα παραβρεθούμε λοιπόν σε τυπικές εκδηλώσεις μνήμης. Δεν θα μνημονεύσουμε τους νεκρούς της εξέγερσης μαζί με τους σημερινούς εκπροσώπους της εξουσίας.



Οι εξεγέρσεις τιμώνται με εξεγέρσεις και αυτοί που χρειάζονται την στήριξή μας είναι όσοι προσπαθούν να εξεγερθούν σήμερα. Όσοι τιμούν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου με κίνδυνο να τους συναντήσουν.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
Κοινό Τηνίων             
Share on Google Plus

0 Σχόλια: