Δράσεις 15 και 16 Οκτώβρη 2014


 Παρασκευή 17 Οκτώβρη 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια της διεθνούς μέρας του «Λευκού μπαστουνιού» την Τετάρτη 15 Οκτώβρη, διοργανώθηκε δράση από το σύλλογο ΑΜΕΑ Τήνου, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για ανεξάρτητη διαβίωση.

Δράση προέβλεπε μια μικρή βόλτα στους δρόμους και τα στενά της Τήνου με δεμένα τα μάτια, με χρήση «λευκού μπαστουνιού» και με συνοδεία δευτέρου ατόμου. 

Στην δράση συμμετείχε και η δημοτική μας σύμβουλος Μ.Α. (Αν και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, αποδεικνύεται ότι και με κλειστά μάτια πάμε το ίδιο καλά).
Το ίδιο βράδυ, 15 Οκτώβρη έγινε προγραμματισμένη συνάντηση με τους υπαλλήλους του δήμου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Έγινε ενημέρωση από τους υπαλλήλους για τα πολλά θέματα που τους απασχολούν, και ιδιαίτερα η αξιολόγηση που θα φέρει διαθεσιμότητες και απολύσεις, υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι πολλοί υπάλληλοι δεν έχουν αντικαταστάτη και «απαγορεύεται» να αρρωστήσουν. 

Μετά από ανταλλαγή απόψεων υπήρξε η δέσμευση από την δημοτική κίνηση για υποστήριξη των θέσεων των δημοτικών υπαλλήλων , επισκέψεις στους εξωτερικούς χώρους δουλειάς (ύδρευση, απορρίμματα, κλπ).

Η αρχή έγινε με επίσκεψη στο χώρο του δεματοποιητή, την επόμενη μέρα Πέμπτη 16-10) από την δημοτική μας σύμβουλο ως συνοδηγός σε απορριμματοφόρο.


Share on Google Plus

0 Σχόλια: